Waarom deze website?

Doofgewoon.nl probeert ouders van dove kinderen te informeren over wat er nog meer is in het leven van dove kinderen en dove volwassenen dan alleen de gehoorbeperking. De site geeft informatie over dovencultuur, meertaligheid en gebarentaal, en laat ouders en doven zelf aan het woord. Doof zijn blijkt heel gewoon.
De website is gemaakt door de volgende organisaties, en ontworpen door Signfuse:

Uw donaties (ter nagedachtenis aan dr. Nini Hoiting [interview], die haar loopbaan heeft gewijd aan het welzijn van dove kinderen in Nederland), kunnen deze website ondersteunen. We gebruiken ze om nieuwe interviews met ouders en dove volwassenen op te nemen en te ondertitelen, om meer tekst toe te voegen in de expert-hoek en om alle informatie up-to-date te houden.

De Vlaamse website Mijn baby is doof (en de gelijknamige documentaire) was een inspiratie voor deze website. Op de site staan ondermeer samenvattingen van een aantal wetenschappelijke artikelen. Pas op: de Vlaamse Gebarentaal (VGT) is anders dan de Nederlandse Gebarentaal (NGT)!

Engelstalige plekken op internet die erg de moeite waard zijn: de Limping Chicken-blog, en het Visual Language & Visual Learning (VL2)-centrum op Gallaudet University, de enige dovenuniversiteit ter wereld.